Hvad er PCO-kost

PCO-kost er en måde at leve på, som kan bringe din krop i ro. For begge køn gælder, at hvis du slås med overvægt, har svært ved at tabe dig på fedtfattige diæter og lignende slankekure, har en stor del af din overvægt siddende som en fedtpude på maven, og hvis du, som kvinde har fået diagnosen PCO, eller har mistanke om, at du kan have PCO, har du sandsynligvis udviklet insulinresistens. Forskning i problematikken begynder at vise en tendens til, at alle personer med en vis overvægt, har udviklet insulinresistens. Se artiklen "Hvad er insulinresistens?" her på siden.

PCO-kost er et program, hvor man imødekommer insulinresistensen, ved at få etableret et blikstille blodsukker-niveau ved hjælp af en nulstillingskost. På den måde, kan man fjerne den konstante sult, og genetablere mæthedsfornemmelsen. Først herefter kan man langsomt tillægge flere kulhydrater, og ende med at kende sin fremtidige kostplan. Du lærer hvilke fødevarer du kan spise løs af, hvilke fødevarer du skal spise lidt mere behersket og hvilke fødevarer du helst skal holde dig fra.

Men det vigtigste ved dette program er, at du ikke skal gå og være sulten, som du måske har oplevet på de slankekure, som du hidtil har forsøgt dig med. Når du er sulten, skal du spise, og såfremt du overholder kostprincipperne, vil du endda samtidig opleve et vægttab, selvom du spiser dig mæt flere gange om dagen. Prøv at tænke tilbage, og vurdér om det ikke var sulten, der nedbrød din motivation, når du forsøgte dig med en fedtfattig slankekur!

Herudover vil du opdage, at andre ting som generer dig vil bedres. Du vil opleve, at dit humør bliver mere stabilt, at du får mere energi og uforklarlige træthedsperioder forsvinder hvorved du måske kan finde overskud til at gå i gang med den motion, som du hidtil ikke har kunnet tage dig sammen til. Hvis du plages af hyppig hovedpine, vil du opleve, at den forsvinder, og hvis bumser er dit store problem, vil du opleve, at de forsvinder med tiden.

Jeg har mange eksempler på klienter, som ikke et øjeblik troede på mig, når jeg fortalte disse ting på introduktionsmøder, og lige så mange eksempler på klienter, som ringede mig op efter et par uger, og spurgte, hvad i alverden der var sket med deres krop og humør!

Der er intet at tabe, ved at forsøge sig med PCO-kost. Men rigtig gode chancer for at vinde.