Forside > Hvad er insulinresistens

Hvad er insulinresistens


Insulin

Insulin er et hormon, hvis funktion er, at transportere sukkerstoffer væk fra blodbanen og over i kroppens celler, hvor sukkeret bruges som energi. Da for højt blodsukkerniveau er en farlig tilstand for kroppen, holdes der omhyggelig kontrol med niveauet, og der sendes til stadighed den nøjagtige mængde insulin ind i blodbanen, der kan bringe blodsukkerniveauet ned på normalen.

Insulinresistens

Insulinresistens nedsætter hastigheden, hvormed de kulhydrater, som du spiser, bringes fra blodet over i f. eks. muskelceller, hvor de skal bruges til forbrænding. Insulinen virker simpelthen langsommere. Når denne hastighed nedsættes, kompenserer kroppen ved at sende mere insulin ud i blodbanen. Det er imidlertid ikke hensigtsmæssigt, da den ekstra mængde insulin trods alt virker, selvom det går langsomt.

Kulhydrater

Ved at spise bestemte kulhydrater, får du derfor først for højt blodsukker, og derefter - når insulinen endelig virker - for lavt blodsukker. Hver gang du har for lavt blodsukker, føler du sult, uden at du nødvendigvis reelt har brug for den energi, som maden bidrager med. Og når du reagerer på sulten ved at spise mere, så har du skabt muligheden for, at insulintilførslen til blodet accelererer mere og mere, og så har du sluttet en cirkel, som det kan være vanskeligt, at komme ud af.

Sult

For når du reagerer på sulten ved at spise noget, som din krop ikke har brug for til forbrænding, (med mindre du får rigtig meget motion) så gør kroppen det, som den er programeret til. Den omdanner næringsstofferne til fedt, som den så lagrer til dårligere tider. Fedtet lagres rundt omkring på kroppen, men især som bugfedt. En fedtpude på maven er derfor en relevant indikation på, at du lider af insulinresistens.

Insulin-niveau

Du har nu ofte et højt insulin-niveau i dit blod, og insulin er et hormon, som kan lave ravage mange andre steder i din krop. En af de ting, som gør det vanskeligt, at overholde en slankekur, er at insulinen kan have fjernet din mæthedsfornemmelse. Den kan fremkalde en masse symptomer, som du normalt ikke ville forbinde med indtagelse af en stor pose Matadormix. Det kan være hovedpine, træthed, voldsom akne, iritabilitet eller andre humørpåvirkninger samt rod i produktionen af andre hormoner rundt omkring i kroppen, hvilket giver forskellige symptomer for mænd og kvinder. Der forskes bla. i nedsat sædkvalitet eller sædproduktion hos mænd. For kvinders vedkommende kan der være tale om fertilitetsproblemer, uønsket hårvækst, tab af hovedhår m.m.

 

 


Powered by CMSimple CMSimple Legal Notices FreeDigitalPhotos.net