Nyheder

Stor artikel i avisen 24timer om PCO

Se forsiden af avisen her

Læs artiklen i avisen her

 


Pressemeddelelse.

Ny bog: ”Det forbandede hemmelige liv” af Stine Lønbæk.

Forestil dig, at du var kvinde med mandlig skægvækst. Forestil dig, at du så skulle barbere dig mindst to gange om dagen, for at være sikker på, at ingen ville opdage din hemmelighed. Og forestil dig, at den samme kvinde er overvægtig, aldrig føler sig mæt, og at ethvert forsøg på en slankekur – selv med hjælp fra en diætist – ender i nederlag. Man kan godt forestille sig, at denne kvinde ikke har et særligt stort selvværd! Og at hun ikke har nemt ved at tale med nogen om det.

Læg dertil sygelig træthed, humørsvingninger, kraftig hårvækst på andre dele af kroppen, tab af hovedhår, uregelmæssige menstruationer, vanskeligheder med at blive gravid og risiko for diverse livsstilssygdomme.

Selv med en stærk psyke kan det ikke overraske, at denne kvinde kan gå ned med flaget ind imellem.

Lægestanden konstaterer, at hver 7. – altså langt over 200.000 kvinder i Danmark, har en eller flere af disse symptomer. Men det frygtelige er, at kun en ganske lille del af disse kvinder er i kontakt med behandlersystemet. De fleste har ikke kunnet gennemskue, at disse meget forskellige generende faktorer er symptomer på én og samme sygdom, og derfor har det aldrig strejfet dem, at gå til læge med disse meget private ting. De lever bare ”det forbandede hemmelige liv” år efter år.

De kvinder har brug for hjælp!

I har mulighed for at bidrage med en meget bred information. Skabe den debat, der kan være behjælpelige med at mange af de kvinder, som lider i ubemærkethed, både får sat et navn på deres symptomer og får mulighed for at få en behandling, som vil øge deres livskvalitet betragteligt.

For selvom sygdommen kaldes PCO – som er en forkortelse for PolyCystisk Ovariesyndrom – altså mange cyster på æggestokkene, så er cysterne blot ét af symptomerne. Alle de ovennævnte symptomer fremkaldes af insulinresistens, og kan behandles effektivt med en kost, der indeholder en kontrolleret mængde kulhydrater. Efter få dages behandling vil man endda opleve en meget fremmed følelse. Mæthed!

En offentlig debat vil desuden nå ud til de praktiserende læger, som endnu ikke i tilstrækkelig grad har forstået, hvor vigtigt det er, at hjælpe disse kvinder.

Jeg er født 1959. Uddannet økonoma i 1986. Har i den forbindelse arbejdet med kostvejledning, rettet mod alt fra skoleelever til plejehjemsbeboere.
Jeg har, i de seneste 6 år, været "Kaffemutter" på en af Københavns sidste gammeldags kaffebarer.

Har kæmpet med PCO gennem 30 år, herunder med overvægt, skægvækst, hårtab, sygelig træthed, humørsvingninger og fertilitetsproblemer.
Det er lykkedes for mig, ved hjælp af en radikal kostændring, at komme ud af syndromet, og på baggrund af alle disse erfaringer, arbejder jeg nu med landsdækkende kostvejledning for personer med insulinresistens.

Presseeksemplar kan rekvireres gennem www.bod.dk.

ISBN-nr.  9788776914141

Vejl. udsalgspris kr. 198,00.

 

Venlig hilsen

Stine Lønbæk, pcokost@live.dk

Tlf. 20 11 91 28.